Чували ли сте за книжки за оцветяване, предназначени за възрастни? Представяме ви сензациите на световните книжни пазари, умело съчетаващи две важни условия за успех: удоволствие и терапевтични ползи.

Изданията притежават магнетичен дизайн от символични фигури и изящни детайли, отпечатани върху красива, пропускаща светлината, хартия. Според специалистите, най-осезаемата полза при работата с тези книги, е свързана с намаляване нивата на стреса. Колкото по-сложен е дизайнът за оцветяване, толкова по-добри условия се създават както за тренировка на ума, така и за отмора на тялото. А работата с цветове и детайли подобрява уменията в областта на фината моторика, т.е. координацията между очи и ръце, развива сетивата, увереността, усета към детайла и творческите заложби.

Терапията с книгите за оцветяване за възрастни спомагат за подобряване на състояния като липса на фокусиран интерес, склонност към перфекционизъм и други. Има данни и за положителния им ефект при хора, изпаднали в депресивни състояния, претърпели насилие или травми, борещи се със зависимост и дори с диагноза Алцхаймер. А това вече звучи наистина добре.

У нас издателство Locus Publishing стартира под марката Ink, за да представи първите три книги от поредицата. Скоро още две заглавия – „Магичният град” и „Колоритни котки” ще направят своя дебют, а ние своевременно ще ви ги представим.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар