50 нюанса повече секс


14 февруари. Със съпруга ми решаваме да го прекараме навън и съдбата (по-скоро резервацията) ни отвява в уютен ресторант, а след това на кино. В духа на празника решаваме, че ще гледаме "50 нюанса по-тъмно". А и си имаме традиция относно филма: докато все още не бяхме женени, го заведох да гледаме първата част и той почти заспа.

Имах огромното желание да прочета книгите, за да си изградя сама мнение относно поредицата. Ако и аз се присъединя към тези, които не я харесват, поне да имам аргументиран отговор защо. Прочетох първата част, но не изявих желание да разбера какво се случва по-нататък. Реших, че няма да отпиша нюансите напълно и ще им дам шанс поне с филмите.

Първият беше по-скоро забавен, докато вторият има за цел да бъде по-драматичен. Всъщност не, че дебютната лента е била предвидена за комедийна, просто така се получи вследствие на сюжета и актьорската игра. В "50 нюанса по-тъмно" обаче вече има реални опасности, чалнати бивши, застрашаващи живота ситуации и изобщо мрак, инспириращ заглавието на творбата.

Някъде в действието обаче нещо се чупи и нито чалнатите бивши изглеждат достатъчно крийпи (добре де, коленичещата си беше страшна донякъде, но развръзката с нея можеше да е по-драматична), нито застрашаващите живота ситуации въздействат на зрителя да се притесни за един от главните герои, да се замисли наистина жив ли е, не е ли... защото аха да стане страшно и хоп - развръзка. Даже и финалът на филма отне последната мистерия, която беше останала, а за да не ви спойлвам, ще използвам само две ключови думи: цигари и белези.


За сметка на това обаче филмът е наситен с доста секс. На равни интервали в лентата има разпределени няколко секс сцени, които, според моите критерии, си бяха доста натуралистични, въпреки че според другата ми половина просто не съм гледала достатъчно стари филми и европейско кино, за да видя наистина що е то секс на кино.

Според мен обаче си беше достатъчно като за филм, в който сексът е водещ елемент. И на няколко пъти се почувствах доста неудобно от факта, че гледам всичко това в препълнена зала. Не, че съм очаквала нещо друго, разбира се.

"50 нюанса по-тъмно" още върви по кината и става за гледане с гаджето, съпруга или с когото имате някакви интимни отношения. Не ви препоръчвам да го гледате с приятел, защото би било малко неловко. Освен ако не сте тийнейджър като тези, с които стояхме едни до други и се заливаха от смях, докато през другото време говореха по телефона с родителите си, че са на кино и спокойно, няма да се прибират сами, Никол е в същата посока.

 

Хубавото на филма е, че никой не очаква нещо особено от него, така че няма как да разочарова. Още по-хубав е саундтракът, който и в първата лента също беше на много добро ниво. Личната ми победа е, че този път съпругът ми остана буден, явно все пак нещо му е привлякло вниманието. Ще видим дали ще бъде така и в третата част след някоя и друга година.

Станислава Симидчийска
Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни