В кухнята на VIBES: Пикантно пиле с куркума


И днес, заедно с Healthy with Deni, влизаме в кухнята на VIBES, за да приготвим заедно поредното изкушаващо ястие.

Необходими продукти:

600 гр пилешки гърди
300 гр карфиол
150 гр бейби моркови
150 гр печурки
3 бр зелени чушки
3 бр пащърнак
сока от половин лимон
куркума
хималайска сол
черен пипер
червен пипер
кимион

Начин на приготвяне:

Почистваме пилешките гърди и ги разрязваме на две. В дълбока купа смесваме подправките и сока на лимона и оставяме пилето да се маринова вътре докато подготвим зеленчуците. В тавата накъсваме карфиола на розички. Нарязваме чушката на едри парчета и я добавяме. Почистваме пащърнака и го нарязваме на кръгчета с дебелината на пръст, печурките на две или четири. Слагаме и бейби морковите.Сместа от марината за пилето изливаме върху зеленчуците и объркваме добре с ръце. Слагаме пилешките гърди върху зеленчуците, доливаме една чаена чаша вода и печем 40 мин на 200 гр.

Още рецепти от Healthy with Deni:

В кухнята на VIBES: Бананов хляб с пълнозърнесто брашно и горски плодове

В кухнята на VIBES: Трюфели от авокадо

В кухнята на VIBES: Печен денвърски омлет

Деница Георгиева
Деница Георгиева

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни