В кухнята на VIBES: Зелена салата със запечено козе сирене


Отново сме в кухнята на Healthy with Deni, този път за да си приготвим една свежа и вкусна салата с козе сирене.

Необходими продукти:

1 зелена салата
200 гр козе сирене
100 гр орехови ядки
2 ч.л. балсамов оцет
2 ч.л. зехтин
1 ч.л. мед

Начин на приготвяне:

Преди приготвянето на салатата е добре сиренето да е било поне 30-40 мин. в хладилник. Почистваме зелената салата и я накъсваме в купа. През това време загряваме сух тиган на котлона. Запечете охладената шайба сирене, престоят в хладилника помага сиренето да остане стегнато, докато се пече, като така получава хрупкава и златиста коричка и мек център. Запечете и ядките за минута. Смесете оцета, зехтина и меда до получаването на хомогенен дресинг и овкусете зелената салата. Преместете в подходяща за сервиране купа. Поставете парчето запечено сирене и поръсете с натрошените ядки.

Деница Георгиева
Деница Георгиева

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни