Вижте цялата програма на GastronomiX 2016


Неотдавна ви съобщихме за първия професионален кулинарен форум GastronomiX 2016, който ще се проведе между 9 и 11 ноември в София. Той ще бъде съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.

Основната цел на форума е да се даде възможност на изграждащите се готвачи и ресторантьори да овладеят по-горни нива в професията. GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.

Сред лекторите са опитни и талантливи шеф-готвачи като Андре Токев, Ян Сминк от Холандия, Роберто дал Сено от Италия, Язуюки Кониши от Япония и много други вдъхновяващи професионалисти в кухнята, както и креативни сладкари като Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов и Йоана Петрова.

А ето я и цялата програма на събитието:

9 ноември, сряда

10:00 Официално откриване

Майсторски класове

10:30-11:00 Андре Токев: Защо GastronomiX или Да преоткрием кулинарна България
11:30-12:30 Йордан Дъбов: Как да готвим кафе
13:00-14:00 Язуюки Кониши от Кинджируши уасаби, Япония, Уасаби концепции
16:00-17:00 Алекс Иванчев, Инфузия в десерта

Свободни демонстрации

10:30-12:00 MERRYCHEF, корпоративна презентация
14:00-15:00 DELITA Trade: Италианска кухня – Pasta& Risotto, презентация Пламен Петров
16:00-17:30 METRO Рибен асортимент, презентация Владимир Тодоров БАПГ: Техники за приготвяне на риба и морски дарове и съчетанието им в ястия

10 ноември, четвъртък

Майсторски класове

10:00-11:00 Роберто дал Сено, Италия, Моето Черно океанско ястие
12:00-13:00 Ян Сминк, Холандия, Идеи и техники от Bocuse d’Or и ресторант Librije
14:00-15:00 Луис Спост, САЩ, HRC Academy: Shrimp and Grits – едно истинско южняшко ястие от САЩ
16:00-17:00 Майк ван Бокховен, F&B, Холандия, HRC Академия: Technology as F&B Industry Disruptor

Свободни демонстрации

10:30-11:30 EKRO Холандско телешко месо, Ян Сминк, Холандия и Никол Цветанова, Култ Гурме Кетъринг
12:00-13:00 ROBOT COUPE, презентация AVA-M
13:00-14:00 VALHRONA, презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 ДЕЛИСЮ Патешки деликатеси, презентация Димо Димов: гъши дроб и работа с него, пет култови рецепти
16:00-17:00 YUTAKA, презентация Кейджи Сайки, Япония

11 ноември, петък

Майсторски класове

10:00-11:00 Юрий Балталийски, Изкуството да бъдеш сладкар
12:00-13:00 Язуюки Кониши от Кинджируши, Япония
14:00-15:00 Йоана Петрова, Макарон концепция
16:00-17:00 Борислав Екзархов и Ради Стамболов, Гаврош гурме - трансформации

Свободни демонстрации

10:00-11:00 Говеждо CG, ROSTAR – Йордан Рангелов и Никол Цветанова, PURE
11:00-12:00 EAT ASIA - Петър Николов, Хотел Маринела: Техники за приготвяне на риба морски дарове и съчетанието им в ястия

13:00-14:00 BOARON, презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 Кинджируши уасаби продукти /Ясуюки Кониши, TAKO
16:00-17:00 Convoterm, презентация на AVA-M

Билети за събитието можете да закупите тук.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни