В кухнята на VIBES: Патладжани, пълнени с кълцано пилешко месо


И днес влизаме в кухнята на Healthy with Deni, за да си приготвим едно изкушаващо лятно ястие.

Необходими продукти:

1 кг патладжани
500 гр. пилешко месо
250 мл доматен сок
Сол
Черен пипер
Зехтин
100 гр. чедър
3 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги разрежете наполовина. Извадете вътрешността с помощта на лъжица. Посолете получените лодки от патладжани и ги преместете в удобна тава.

Докато загреете зехтина в тиган, накълцайте месото на малки парчета. Запържете пилешкото до златисто и добавете сърцевината на патладжаните. Посолете, подправете с черния пипер и задушете за 10 минути. Получената плънка прехвърлете с помощта на лъжица в патладжанените лодки. Излейте доматения сок около тях и запечете на 180 градуса за 35 мин.

Настържете чедъра и го смесете със сметаната. С получената смес намажете патладжаните и запечете, докато кашкавалът се разтопи.

Деница Георгиева
Деница Георгиева

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни