В кухнята на VIBES: Печена рикота с билки и сусамови крекери с ким


Днес отново влизаме в кухнята на Healthy with Deni, за да посветим част от неделния ден на едно кулинарно изкушение.

Нужните продукти:

100 гр. рикота
1 скилидка чесън
пресен риган
прясна мащерка
щипка сол

 За крекерите:

1 яйце
3 с.л. сусам
3 с.л. ленено семе
1 с.л. ким
щипка сол

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 250 градуса, за да загрее. В кухненски робот или хаванче смачкайте зелените билки с чесъна и ги прибавете към рикотата. Объркайте добре и сложете в купички за крем карамел. Сложете във фурната и запечете за 25 мин.

За крекерите разбийте яйцето в купа. Смелете сусама, лененото семе, кима и солта и ги добавете към яйцето. Сложете хартия за печене на дъното на тава и изсипете сусамовата смес. Сложете крекерите при рикотата и изпечете за 15 мин.

Деница Георгиева
Деница Георгиева

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни