„Един живот в рецепти“ с шеф Георги Бойковски

„Един живот в рецепти“ е следващото събитие от поредицата Светулкови вечери, предназначено за всички хора, ценящи добрата кулинария.

 Специалната вечеря ще се проведе на 24 април, вторник в SHOW HOW TOMEKO на ул. „Станислав Доспевски“ 101. Шеф Георги Бойковски ще  представи новата българска кухня по иновативен и модерен начин.

Той има впечатляваща биография. Преди да завърши висшето си кулинарно образование в Барселона за управ­ление на кухня – за шеф-готвачи, е работил в ирландски пъб и пицария, отворена от сънародници в Барселона. Шеф Георги Бойковски има възможността да се учи на висша кулинарна кухня от имена като Жоан Рока, Кармен Роскайеда, Феран Адриа, Жан Лук Фигерас.

След завършването си започва работа в EspaiSucrе , което е сладкарско училище и първия и единствен ресторант в света само за десерти. От неговият собственик Дон Жорди Бутрон Шеф Георги Бойковски научава, че всъщност да правиш десерти е изкуство и е за хора с въображение.

След това работи в ресторанта на братя Рока в Барселона – с една звезда „Мишлен“, където Шеф Георги Бойковски продължава да се развива до преместването си в новооткрития ресторант DiverXO в Мадрид. За седемгодишния му престой там ресторантът печели три звезди „Мишлен“.

След Испания Георги Бойковски заминава за Дания и започва работа в един от най-успешните ресторанти по онова време – Noma.

След приключването на стажа си там, Георги Бойковски избира да се прибере в България. Тук той работи в ресторант „Космос“. А към момента е главен готвач в ресторант „Булгар“.

Менюто, на което ще имаме възможност да се насладим на 24.04. е вкусно и пълно с въображение:

МЕНЮ

Хруппкава шкембе чорба

Емулсия от запръжка, прах от оцет с хайвер от чесън

Несебърска салата

Маринована каракуда, “Aguachili” от рибка.

Агнешки език

Коприва, зелено сирене от Черни Вит, пачи крак и туршия от синап.

Агнешко по гергьовски

Каракачанска овца, дроб сърма, зелена салата, крокмач.

Скаличка

Шоколад + лакто-ферментирали манатарки, свински пуканки, боровинки и борче.

Детайли за събитието:

Организатор: Фифика Георгиева, Светулката ЕООД

Резервации: Резервацията се приема за активна след заплащане на куверт. Плащането може да се осъществи по банка или с наложен платеж за гр. София.

Банкови детайли:  Банкова сметка: BG19UBBS80021028984840, за Светулката ЕООД, Основание: Куверт - име на събитието и Вашето име

Наложен платеж: при доставка с куриер (в рамките на гр. София доставката е за сметка на организаторите), като пишете на events@svetulkata.com - отбележете желан брой куверти, адрес за доставка, телефонен номер и Вашето име.

Телефон за въпроси и резервации: 0888513278

Сума: Стойност на куверта: 67 лв.
Цената включва: Вход, храни и напитки

Събитието е подходящо и за деца.
Цена на куверт за 1 дете: 37 лв.

Резервации се приемат до 20 април.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни