Обзор: Bacchus StrEAT Fest Vol.2

Под съпровода на хубава храна, студени напитки и добро настроение се проведе тазгодишното издание на кулинарния фестивал Bacchus StrEAT Fest.

Събитието се организира за втора поредна година от списанието за кулинария и ресторантьорство Bacchus и се намираше на една от най-любопитните локации в София - Женския пазар. Във фестивалната програма участие взеха родни гурме ресторанти от най-високо ниво, както и множество производители на био и веган храни. За малките бе отделен специален детски кът, спонсориран от IKEA, а възрастните можеха да избират между различни видове вина, крафт бири и коктейли (препоръчваме ви Gordon's Premium Pink с тоник и парченца ягоди - ще останете очаровани).

Снимка: Цвети Ранчева

Към миналогодишното (дебютно) издание имахме няколко забележки като наличието на фестивална валута, както и дълго редене на опашки, които обаче тази година липсваха, за което благодарим на организаторите. Нещата наистина ставаха много по-бързото и лесно. Също така фестивалът тази година заемаше значително по-голяма площ като превес взеха естествено ресторантите и щандовете с алкохол.

Снимка: Цвети Ранчева

Макар нашето посещение да бе в един от най-дъждовните дни в столицата, усмивките не паднаха от лицата ни. От ресторантьорските щандове лъхаше топлина, а невероятната миризмата ни накара да обиколим закритото фестивално пространство няколко пъти, докато най-накрая изберем с какво да напълним коремите си. Първата спирка бе пицария da Bono, където решихме да пробваме каноло сичилиано с крем маскарпоне, свежи плодове и парченца шоколад. Отново горещо препоръчваме.

Снимка: Цвети Ранчева

Добри отзиви чухме също така за гаспочо от диня и сирене на HRC Academy, както и техният сандвич с патешко, но решихме да се доверим на Ribs Brothers и да пробваме техният сандвич с pulled pork и салата косло, който напълни стомасите ни за кратко време и ни държа сити до края на деня.

Снимка: Цвети Ранчева

Това, което ни направи голямо впечатление, бе фактът, че презентацията на ресторантите миналата година беше значително по-креативна и впечатляваща, докато цените бяха в пъти по-ниски, в сравнение с тази година. Естествено, говорим за фестивал, където по принцип цените са завишени, но не ни стана приятно, когато не успяхме да открием нещо сериозно за хапване под 7лв (минимум).

Снимка: Цвети Ранчева

Определено различно в естеството си е това събитие - не се случва често да имаш възможността да станеш свидетел (и дегустатор) на едни от най-добрите ресторанти и производители в страната. Именно за това си заслужава да се отиде на феста, а ние с нетърпение чакаме следващото издание, което несъмнено ще ни изненада с още по-интересни ястия и коктейли.

Теодора Златева
Теодора Златева

Мечтател по душа, който обича пътуванията, джаза, хубавата храна и изкуството във всичките му форми. Оценява добрите филми и красивите неща в живота. Живее, за да твори.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни