В кухнята на VIBES: Лепкави барбекю ребра на фурна


Завръщаме се в кухнята с нашия кулинар Healthy with Deni, за да ви представим нова рецепта за вкусно ястие, с което да погалите небцето си. Този път посягаме към месото, за да си приготвим вкусни (и лепкави) ребърца на фурна.

Нужните продукти:

1 кг ребра

1 глава лук

100 мл доматен сок

мед

Сос Уорчестър

Сол

Пипер

Пушен червен пипер

Почистете ребрата и премахнете ципата от долната страна. Обтрийте ги добре със сол и черен пипер. Сложете в тава, покрийте с фолио и печете 2 часа на 200 градуса.

За барбекю соса нарежете лука на кубчета и го задушете докато стане прозрачен. Прибавете доматения сок, меда и останалите подправки, и оставете да покъкри за 20 минути на средна температура.

Преместете соса и го пасирайте.

Извадете ребрата от фурната и с помощта на вилица и нож нарежете на порции по дължината на всеки кокал. Получените единични ребра върнете в тавата и намажете едната страна с половината от соса. Запечете за 20 минути, завъртете и намажете с останалият сос от другата страна. Изпечете за още 20 минути.

Сервирайте като гарнирате със свеж зелен лук.

Деница Георгиева
Деница Георгиева

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни