Намигване към София със спомена за Тодор Колев


"София, братче, е центъра на просветата,

в София са, братче, най-хараби момчетата.

София, братче, е центъра на планетата,

в София са, братче, най-хараби артистчетата.

**************

София, София, мой малък Лондон,

София, София, ау обичам те.

София, София, мой малък Лондон,

София, София, ау обичам те."

Помните ли тези знаменити рефрени на легендарния Тодор Колев от "Песен за любимия град"?

Ако отговорът е "не", то в такъв случай те ще ви бъдат припомнени, защото титаничната композиция на великия ни актьор бе възродена от Goodslav, Бат Венци и Мария Драгнева, които зарадваха софиянци с проекта си "София", част от албума "Саундтракът на София".

Бийтът на парчето е дело на Бат Венци, докато в изпълнение са Goodslav и красивата Мария Драгнева, за която все по-често започваме да чуваме напоследък.

От FacingTheSun уточняват, че семплирането на Тодор Колев в песента е напълно лицензирано и според правилата, което винаги ни радва като израз на професионализъм по нашите географски ширини.

Поздравяме ви, софиянци.

Константин Симидчийски
Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни