Активни по време на криза: спортният инструктор Ирина Атанасова разказва

Ирина Атанасова е бивша спортна състезателка по художествена гимнастика. Собственик на спортно студио КАМАТО в гр. Пловдив, както и Meжyнapoдeн cepтифициpaн инcтpyĸтop cъм пo КАNGОО ЈUМРЅ, Fіt Јumріng, Таbаtа, Cтpeчинг и Aepoбиĸa.

Meниджъp и oфициaлeн пpeдcтaвитeл зa Бългapия cъм нa пpoгpaмитe Роrt Dе Вrаѕ Сlub Ѕуѕtеm и Fіt Јumріng (trаmроlіnе). Лицeнзиpaн инcтpyĸтop и тpeньop пo Роrt Dе Вrаѕ и Fіt Јumріng нa тpaмплини.

Блогът на Ирина можете да разгледате като кликнете на линка, а в следващите редове вижте какво си поговорихме (онлайн, разбира се) по повод извънредното положение в страната и запазването на физическата активност.

Здравей, Ирина! Как ти се отразява извънредното положение в страната?

Здравейте! Отрази се така, че като всички собственици на спортни зали в страната и ние с екипа ми трябваше да преустановим тренировките в нашето спортно студио Камато. Трудно е за всички. Каквото за нас, такова е и за всички. Но вярвам, че със сериозно отношение към ситуацията нещата ще се оправят бързо!

Клиентите питат ли те какво да правят, кога ще възстановите тренировките?

Да, всеки ден. Хората искат да продължават да са активни. Но не знаят как. Свикнали са ние да ги напътстваме и това е нормално. Липсва им залата, а нас ни липсват те! Затова и взех решение да продължим да бъдем активни онлайн.

Ирина Атанасова

Как дойде тази идея?

Идеята дойде много бързо, още на същия ден след като обявиха извънредното положение. Зададох си въпроса как да поддържам мотивацията на хората. Отговорът дойде съвсем естествено. Единственият начин, по който можем да бъдем едновременно отговорни и активни, са онлайн тренировките.

Но изникна и друг въпрос – как да накарам хората да продължат да са активни така, както са били активни досега – в определения ден и час. И оттук дойде идеята за live видео тренировките, които да провеждам така, както съм провеждала по програма досега. Разликата е, че го правим чрез видео и за съжаление, не мога да виждам хората как изпълняват упражненията. Затова се опитвам максимално подробно да обяснявам какво и как трябва да правим.

Първоначално мислех да пусна тренировките само за моите клиенти от Камато, но после се замислих, че мога да бъда полезна на повече хора. Затова и live тренировките ми са със свободен достъп за всеки, който желае да се включи. Така стартирах и движението с призив към активните хора и инструкторите от цяла България под мотото #StayhomeBeActive.

А на какъв вид активност си се спряла?

Към момента правя само тренировки по Пилатес.

Ирина Атанасова

Ти си инструктор и по други занимания. Защо точно Пилатес?

За мен Пилатес е универсалната тренировка! Изпълнима е в домашни условия, без да е необходимо специално оборудване. Тренировката е подходяща за поддържане на форма, както за начинаещи, така и за активно спортуващи.

В тренировките хората от цялата страна ли могат да се включат?

Да, разбира се! Всеки, който има достъп до Facebook, може да се включи, независимо къде се намира. Трябват само удобно облекло, постелка и желание. А съвсем скоро ще публикуваме в нашия YouTube канал още цялостни тренировки, които хората ще могат да гледат по всяко време, дори и да нямат фейсбук акаунт.

Как и кога можем да се включим в следващата видео live тренировка с теб?

Цялата информация за това как, кога и къде ще се проведе тренировката я публикувам на моята Facebook страница: https://www.facebook.com/irinakamato/.

Няколко финални думи към нашите читатели?

Бъдете отговорни! Отговорни към ситуацията, отговорни към хората, отговорни към себе си! И #StayHomeBeActive!

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни