Фестивалът "Витоша" е празник на българските багри, ритми и традиции


XXIII Международен фолклорен фестивал "Витоша" 2019 е празник на българските багри, ритми и традиции.

Събитието ще се проведе от 15 до 20 юли, а участниците във фестивала ще дефилират по столичния булевард “Витоша” на 16 юли от 18:00. Организатори са Столична община.

Танцьори, музиканти и певци стават част от една интернационална сила, която ги обединява, а именно голямата любов към фолклора, която техните предшественици са съхранили през вековете. Целта на фестивала е да се популяризира танцовото изкуство на различни региони в България и хората да се запознаят със световния фолклор.

Първият МФФ "Витоша" се е провел през 1996 г. и организатори отново са били Столична община и Министерството на културата. Този фестивал е едно от най-популярните фолклорни събития в културния календар на столицата. 

МФФ "Витоша" членува в международната танцова организация ФИДАФ. От 2016 г. фестивалът има конкурсен характер.

Откриването на програмата е на 17.07.2019 от 19:30, а официалното закриване с резултати от конкурса е на 20.07.2019 от 19:30.

Пълната програма с подробности за активностите по време на фестивала, може да намерите тук.

Нели Гуцалска
Нели Гуцалска

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни