HealthyInspiration By Joanna или един модел в света на здравословното хранене


Предстои ми любопитна среща. Ще се запозная с Йоанна Павлова - модел, който отскоро води и собствен блог. Любопитно е, че той обаче не е посветен на мода, а на здравословен начин на живот. Нещо, с което обикновено не се свързва моделската професия. HealthyInspiration By Joanna е уютно онлайн пространство, в което можем да открием натурални съвети за красота, идеи за балансирано хранене и здравословни рецепти. Всички те, представени по изключително красив и изкушаващ начин.

Какво още ни сподели Йоанна, вижте в следващите редове. А ако сте готови да експериментирате, подготвили сме ви и една чудесна шоколадова рецепта, съдържанието на която определено ще ви изненада.

 

Да започнем отначало: кога ти самата превърна здравословното хранене в част от живота си? Какво те мотивира за това?

Като всеки млад човек, който държи на себе си и начина, по който изглежда, преди около три години реших да посещавам фитнес залата. Започнах да получавам съвети какво да ям и какво не. Затова и започнах да купувам храни от вече така нашумелите био магазини. Разбрах, че всъщност аз самата трябва да установя коя храна е добра за мен и коя не.

Решението ти беше ли свързано с моделската професия? Всъщност с какво се хранят най-често моделите, кои са задължителните does and don’ts в менюто?

Не, това мое решение не беше повлияно от работата ми като модел. По-скоро това, на което съм ставала свидетел, са едни лоши навици на хранене и тотално грешно разбиране за здравословния живот. Не слагам всички под общ знаменател и вече все по-често срещам момичета, които, занимавайки се с тази професия, обръщат внимание на храненето си. Но пък и съм чувала как представите за здравословно хранене се свеждат до 3 ябълки на ден и седмици на фрешове. За мен няма разлика между начина, по който се храни едно обикновено момиче или един модел. Всъщност, ако погледнем в световен мащаб, моделите отдавна не залагат на диети, а на високо интензивни тренировки,съчетани с балансирано хранене.

А как се роди HealthyInspiration By Joanna?

HealthyInspiration By Joanna се появи случайно една вечер, в която събрах смелост да изразя себе си, начина ми на живот и моите възприятия за заобикалящия ни свят. Всъщност ми отне време да повярвам, че всичко това може да стане реалност.

Кои са темите, които засягаш в блога си?

Блогът, както гласи и името му, е насочен към здравословното, но и към вдъхновението. Всъщност здравословният начин на живот изобщо не означа определен начин на хранене. Това е начинът, по който общуваме с другите, местата, които посещаваме, усещанията и мислите, които допускаме да се прокрадват в главата ни. Именно затова темите в блога са всичко, което може да ни вдъхнови за един по-добър, по-щастлив и пълноценен живот. Искам хората да намират всичко, което им е необходимо, за да се чувстват добре в кожата си. Темите са свързани със съвети за хранене, рецепти, спорт, красота и още неща, които предстоят и ще запазя в тайна.

Може ли полезното да бъде и приятно? Как се справяш с развенчаването на митовете, че невинаги полезните храни са вкусни?

Това е нещо, с което се сблъскам ежедневно. Истината е, че това е просто общоприето разбиране, навик, привичка и хората са свикнали да го приемат за факт. Аз не желая да налагам на някого нещо, което той не иска да разбере. Най-доброто решение е да се опита дадена храна и така човек сам разбира, че всъщност здравословната храна е и вкусна.

Сподели ни някоя от любимите си рецепти, която е едновременно и вкусна, и здравословна.

Те са толкова много, но определено в блога се открои една рецепта, която всички обожават. Това е шоколадовият пудинг, който е направен от авокадо без брашно или захар.

Ти вдъхновяваш читателите със своя блог (от англ. inspiration – вдъхновение, бел.авт.), а какво вдъхновява теб самата?

Моето вдъхновение е красотата във всичките ѝ форми. Казвала съм го неведнъж, но наистина естетиката, красотата (и то проявена в малките неща), ме вдъхновяват всеки ден.

Освен с блога, с какво друго се занимаваш?

Не знам от къде да започна, затова ще обобщя. Занимавам се с реклама и дигитален маркетинг, също така съм и студентка.

Как протича един твой ден, Йоанна?

Сутринта ми винаги започва колкото е възможно по-рано, за да мога да приготвя нещо вкусно и много цветно за закуска, да подготвя и останалите хранения за деня. Отделям време на имейли и съобщения и след което е време за работа. Веднага щом приключа, започва истинското препускане, от което неизменна част са моите тренировки в залата. Другата част преминава в срещи с партньори, лекции, събития, снимки. Открадвам време и за срещи с приятели, театър, разходки и любими местенца за хапване из София, които прекрасно съчетавам в натоварено ми ежедневие, изпълнено със срещи. Истината е, че всеки ден изниква нещо ново и различно и това ме поддържа и ме кара да очаквам всеки нов ден с огромно вълнение.

А как ти самата подготвяш дневното си меню? Какво е днешното такова, например?

Винаги, когато мога, подготвям менюто си още от вечерта. Днешното ми меню е закуска от кокосово мляко, овесени ядки, чиа, какаови зърна и микс от различни ядки и семена, задължително топла вода с лимон, обяд киноа със зеленчуци на скара, следобед любимите ми сурови бонбони. Преди тренировка днес ще си хапна комбинацията от банан с фъстъчено масло.

Какъв съвет би дала на нашите читатели, които тепърва искат да променят начина си на живот към по-здравословен?

Никога да не правят нещо по задължение. Трябва да искаш промениш начина си на хранене, защото така го усещаш и имаш тази потребност. Иначе ще бъде просто пореден неуспешен опит.

Станислава Симидчийска
Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни