HelpKarma – магия не само по Коледа

Добротворчество, взаимопомощ, идеална цел. Това са само малка част от думите, които бихме отнесли към HelpKarma – проект, който  работи с пълна пара от декември 2017 година, опитвайки се да върне щастието там, където то е нарушено по една или друга причина. Мисиите, които проектът си поставя, са разнообразни. Целта обаче винаги е една и съща: да се окаже помощ на хора, които са на кръстопът в живота. За краткия си период на съществуване платформата успява да събере големи суми за редица хора в нужда. 

За осъществяването на това целогодишно чудо неуморно се труди български mission-driven екип, който неспирно работи за оптимизацията на платформата и нейното развитие. Нови функционалности, които ще улеснят и подобрят значително дарителския процес, са само част от задачите, които екипът ежедневно си поставя, надграждайки самите себе си. В по-мащабен вариант основната цел на HelpKarma e да изгради дарителска платформа, каквато трябва да има във всяко едно модерно общество. Първите резултати са вече налице. На 1 декември организацията представи новата си иновация, а именно -  благотворителен онлайн базар, където обменът на стоки може да се извършва постоянно, а всяка печалба ще отива в подкрепа на определена дарителска кампания. Такъв тип дарителски инициативи жънат сериозен успех при набиране на средства в страната, но до момента не бяха обединени в едно онлайн пространство. С разширяването на спектъра от възможности, които предоставя HelpKarma, компанията ще достигне до възможно най-много хора, склонни да помогнат в името на дадена благотворителна кауза.

Сайтът позволява по изключително достъпен начин да станете част от процеса както от страната на дарител, така и от страната на нуждаещ се. Всеки може да създаде своя кампания, за която да призове хората да отворят сърцата си. Разбира се, когато се отнася до медицински случай, предоставената информация подлежи на щателна проверка от лекарски екип от професионалисти на HelpKarma и чак след получено от нея одобрение каузата може да стартира набиране на средства. Това се случва изключително бързо и всъщност е един от най-важните белези на HelpKarma. Какво още обаче ни кара да се доверим на платформата?

Основно предимство тук е лесният процес за дарения онлайн чрез различни разплащателни методи, така че процесът да бъде удобен и възможен за всеки, който иска да се включи. Недоверчивите сърца на хората често подминават подобни каузи с мисълта „Как да знам къде ще отидат моите пари?“ HelpKarma дава достъп до събраните средства по всяко време и информация в реално време за постъпилите дарения. Или казано по-просто: осигурява пълна прозрачност и за двете страни. За да се избегнат каквито и да е затруднения, при даряването за всяка кауза на помощ идва виртуален асистент с изкуствен интелект, помагащ за по-умно, бързо и ефективно събиране на средства.

Смело може да заявивим, че към момента в световен мащаб може би не съществува продукт със същите характеристики като HelpKarma. Тази платформа изпреварва всички останали технологично, а това, за което сме сигурни,е, че ще става само по-добра! „Работим здраво и вярваме в себе си, защото стоим зад смислена кауза, която наистина е в помощ на хората.” Това, което можем да направим и ние, е да станем част от магията.

Наталия Бекярова
Наталия Бекярова

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни