Новият God of War: какво знаем до момента?


Макар и до голяма степен да беше очаквано, а повечето от нас да предусещаха, че нещо подобно ще последва, обявяването на нов God of War от страна на Sony на ежегодното изложение E3 ни хвърли в нещо средно между емоционален оргазъм и трудно контролиран екстаз, изразяващ се в почти маниакални, леко шизофренични движения във въздуха и тихо крещене наум. Наум, защото в българско време новината дойде към 4.00 сутринта, а все пак имаме и съседи, нали така?

Акцентът обаче е там, че един от най-емблематичните антигерои в историята на гейминга се завръща. Макар и поостарял, преместил се далеч на север и сдобил се със син, Крейтъс отново ще нахлуе в домовете ни, за да припомни кой е Богът на войната. Какво обаче е приготвила този път Съдбата на някогашния спартански воин, който вече е видял какво ли не през живота си? Това ще разберем в бъдеще, а в момента можем единствено да предполагаме.

И докато все още се вълнуваме от факта, че видяхме първо демо на новото заглавие, което все още няма официална дата за рилийз, решихме да ви синтезираме някои от нещата, които вече знаем за новия God of War.

Действието се развива в Скандинавието

Какво може да стори Крейтъс, след като изтреби до крак древногръцките богове и превърна Олимп в пръст и отломки? Логично, можеше да се премести на север и да стори същото с боговете от Скандинавската митология. Тази теория за бъдещето на сериите, ако изобщо имаше такова, властваше сред феновете на франчайза в течение на години. За да се окаже и вярна в последствие, може би и защото от Santa Monica просто нямаха друг логичен ход, освен да погледнат към другата най-популярна митология в човешката история. Всички знаем причините, по които Крейтъс изби толкова много древногръцки богове. Какви обаче биха били причините той да тръгне след Один, Тор, Локи и останалите? И дали изобщо ще го направи, или от Santa Monica са ни приготвили нещо съвсем различно като история? Това само времето ще покаже.

tumblr_o8rznfxIEo1s2wlkdo1_500

Нарочно няма да носи заглавие God of War 4

Не малко хора останаха озадачени от факта, че играта бе представена просто като God of War, а не като God of War 4, например, като би било логично с оглед на хронологията. Криейтив директорът на Santa Monica Кори Барлог обясни причините, криещи се зад липсата на заветната четворка. "Липсата на четворка в заглавието е умишлена. След като направихме седем игри в гръцката ера, сега рестартираме брояча. Може да се каже, че отново започваме от нулата. Ако имаше номер в заглавието, този ефект щеше да бъде изгубен. Щеше да изглежда като поредното продължение". Думите на Барлог са напълно логични. Това е нова история, нова страница от живота на Крейтъс. Своеобразен рестарт на поредицата.

Крейтъс има син, който ще участва в битките заедно с него

Присъствието на малкото момче до Крейтъс в демото е вероятно най-интригуващия аспект от всичко онова, което успяхме да видим. Дълги години, след като подведен от Арес, Крейтъс убива семейството си, той отново разполага с такова. Все още не знам къде е майката на момчето и дали изобщо е жива, но от Santa Monica обещават, че това ще бъде "важна част от историята". В демото виждаме Крейтъс да обучава своето момче, макар и да му е трудно да проявява търпение към грешките му. Определено всичко това ни кара да гледаме по различен начин на Крейтъс, като ще бъде интригуващо да видим, по какъв начин това ще се отрази и на собствения му характер. Дали ще бъде по-улегнал и хладнокръвен от обикновено, или отново ще поеме по пътя на тоталното разрушение, както вече го е правил.

both

Любопитното е, че получихме и потвърждение от страна на Кори Барлог за това, че момчето ще участва в битките на Крейтъс, заедно със своя баща. Дори ще бъдем способни да му даваме определени команди, които то да изпълнява и евентуално да ни помага.

Крейтъс има ново оръжие

Вече трябва и сами да сте забелязали, че в демото липсват обичайните за Крейтъс остриета, прикрепени към ръцете му с вериги. Точно така - те също остават в миналото. Ето как обяснява Кори Барлог това решение: "Ако бяхме оставили старите оръжия, дори и да сменим контролите, хората пак щяха да се опитват да правят старите неща. Брадвата на Крейтъс в демото има своята история и връзка със семейството му, както и с други персонажи от играта. Тя е много важен артефакт за историята".

Действието ще тече с различна камера

Още едно от нещата, които светкавично ни направиха впечатление по време на демото на E3. Старата камера на франчайза също е в историята, а от Santa Monica са ни приготвили напълно нов изглед спрямо приключенията на Крейтъс. Кори Барлог разкрива, че идеята е дошла от един от разработчиците на заглавието, който дълго време е експериментирал, преди всичко да бъде одобрено. Със сигурност ще ни бъде трудно да свикнем в първите няколко часа, имайки предвид колко време сме прекарали с досегашния изглед, но едва ли от Santa Monica биха одобрили тази промяна, ако тя не е положителна. Имаме пълна вяра на хората, работещи в това студио.

tumblr_o8qry44M2B1u10jf6o3_500

Дракарис! В новия God of War има дракони!

В момент, когато "Игра на тронове" е най-обичаният и гледан сериал на планетата, някак инстинктивно се зарадвахме на факта, че видяхме и дракон в показаните ни кадри! Това се случи в самия край на демото, когато Крейтъс и момчето му рефлектират върху животното, чийто живот са отнели. В този момент от Santa Monica ни показват по-широка гледка над средата, която ни заобикяла, а летящото в небето създание ясно показва, че това е свят на дракони. А дали те ще участват по някакъв начин в историята, това също е въпрос, чийто отговор тепърва ще получим.

ugxb6sdlpbsgkagvqzm9

Играта изглежда прекрасна във визуално отношение

Накрая няма как да не отбележим, че за пореден път от Santa Monica са ни подготвили и нещо прекрасно във визуално отношение. Новият God of War изглежда също толкова прекрасно, колкото и предшествениците си, като за първи път ще можем да се насладим на потенциала на студиото в ерата на един по-напреднал хардуер. Презентацията на E3 ни показа страхотно внимание към детайла и честно казано, нямаме търпение да се насладим на крайния продукт, когато най-сетне се стигне до момента, в който да го притежаваме.

god-of-war-beautiful

Крейтъс е озвучаван от нов актьор

Нов етап в живота на Крейтъс, нов актьор, който да го озвучава. До голяма степен, звучи напълно логично. Неговото име е Кристофър Джъдж, който някои хора вероятно познават от ролята му в Stargate SG-1. Това не и първата видео игра, която Джъдж озвучава. Той вече е бил ангажиран за проекти като Stargate SG-1: Unleashed и Turok.

Константин Симидчийски
Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни