Ревю: “Перфектни непознати”

Чудите ли се кой филм да гледате тази вечер? Имам едно заглавие за вас. Перфектни непознати (Perfetti sconosciuti). Да, филмът е италиански и не, няма да съжалявате!

Лентата разказва за четирима приятели от детинство, които, въпреки времето, са останали близки и често се събират заедно с жените си като едно голямо, италианско семейство. Вечерта започва като всяка друга, но едно на пръв поглед невинно предложение ще доведе до неочаквани обрати. Решават да играят една игра. Всеки от присъстващите трябва да постави телефона си на масата и каквито и съобщения, снимки, или обаждания да получи по време на вечерята, е длъжен да сподели с останалите. Това ще изкара на яве доста тайни между иначе добрите приятели.

Филмът прилича на класическа театрална постановка, която спазва правилата за единство на време, място и действие: една вечер, в един апартамент се състои вечеря между приятели. Персонажите се разкриват пред зрителя постепенно чрез диалозите, които се явяват движещото колело на цялото действието. Актьорите с лекота се потапят в образите на приятели. Театралният облик на филма грабва зрителя от първите минути и не го оставя до самия финал. Сядаме заедно с гостите на вечерята и се вълнуваме при всяко звънене на нечий телефон.

Телефонът се оказва малката черна кутия, която съдържа цялата информация и причините за катастрофите ни в личен план. Таен дневник, в който пишем най-съкровените си мисли и чувства, които не желаем да споделим със съпруг или приятел. Като кутия на Пандора, с всяко извъняване, съобщение или снимка, бълват змии и гущери.

Доколко се познаваме един друг? Ще открият ли героите неподозирани тайни в телефона на приятеля или съпруга си, или ще предпочетат да затворят очи? Защото се оказва, както хитро е зададено заглавието, че перфектният непознат е точно този с когото делим леглото си или спомените си от детство.

Готови ли сте да играем играта? Нямате тайни? Тогава споделете телефона си!

Ако не се осмелявате, вижте как го правят другите във филма “Перфектни непознати”.

Александра Генадиева
Александра Генадиева

Алекс е пораснало момиче,с душа на дете. Строи въздушни кули и гони вятърни мелници. Обича белия лист, но още повече обича да го запълва с букви, знаци, разбираеми думи и объркани изречения. А когато не е пред белия лист, избира компанията на вдъхновяващи филми, приказни книги и мили приятели.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни