Готвим бъдещето с GastronomiX 2016

Талантливите и амбициозни готвачи и ресторантьори в България години наред използват всеки възможен случай, за да пътуват и да се учат от онези свои колеги в Западна Европа, Скандинавия, Щатите и Азия, които създават и определят тенденциите във висшата кухня. Всеки значим кулинарен форум, където може на живо да се вдъхновят от най-добрите, е огромен тласък напред за родната висша кулинария и ресторантьорство.

За готвачите и ресторантьорите у нас обаче е важно без да пътуват надалеч, без да отсъстват за дълго и без да влагат сериозни средства, да видят и попият на живо постиженията и идеите на свои колеги, българи и чужденци, чиито имена са символ на креативност, солиден опит и градивна кулинарна философия.

Точно такава е идеята на GastronomiX – новия професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават своите знания и опит на свои колеги. Основната цел на форума е да даде възможност на изграждащите се готвачи да получат нови умения, идеи и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията, а това да допринесе за цялостно издигане на бранша на още по-високо стъпало.

Същевременно GastronomiX се стреми и да популяризира българската висша кухня, вече утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.

GastronomiX 2016 ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември като съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.

GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.

Началният час на демонстрациите и лекциите и през двата дни е 10:00.

Демонстрационното готвене е със свободен достъп за гостите на СИХРЕ 2016.

Достъпът до програмата от лекции и презентации на GastronomiX 2016 е с платен вход или покана.

Сред лекторите в GastronomiX 2016 са утвърдени шеф-готвачи като Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и български топ-готвачи, сладкари и бариста експерти като Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов, Елица Божинова, Йоана Петрова и Йордан Дъбов.

Освен за шеф-готвачи и ресторантьори GastronomiX 2016 е полезен и интересен за кетъринг фирми и хотелиери, за доставчици и дистрибутори на продукти за ресторантската индустрия, както и за агенции за събитиен мениджмънт и медии.

Организатор и идеолог на GastronomiX e Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), а генерален спонсор на събитието -  МЕТРО България.

Заповядайте на GastronomiX 2016, за да надградите професионалните си знания и умения, да се запознаете с последните тенденции във висшата кулинария, да получите нови идеи и вдъхновение!

Очаквайте скоро и пълната програма на GastronomiX 2016...

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни