5 тийн сериала, които ще те върнат в гимназията


Годините в гимназията са изключителен период. Някои са ги преживели сравнително скоро, други хора почти не си ги спомнят. А какво ще стане ако върнем часовника назад с някои от най-известните "ретро" тийн драми за малкия екран? 

Насладете се на тази мини класация със сериали, които ще ви пренесат обратно в пубертета и цялата му прелест. 

Friday Night Lights (NBC)

Подобно на One Tree Hill, Friday Night Lights използва спорта като начин за свързване на една общност и град. Разликата е, че Friday Night Lights прави всичко по-истинско, използвайки ежедневeн диалог и ситуации, документалност и истински домашни обстановки в Тексас. Това изяснява колко голям натиск може да има един спортист в град, където нищо друго няма значение и борбата, чрез която се опитва да го преодолее. Има първа любов и първа болка, неудобни връзки между учител и ученик, посещения в затвора, наркотици, загуби и тъмни тайни. 

Freaks and Geeks (NBC)

Freaks and Geeks е един от малкото сериали, които често се появяват в списъците на най-добрите телевизионни предавания. Защо? Защото никое друго шоу не създава по-ясна картина за това какво е да си в гимназията, отколкото сериала на Джуд Апатов. Сериалът може да накара публиката да се смее, да се почувства смутена и съкрушена, докато представя неприятностите през пубертета. 

Бъфи убийцата на вампири (The WB)

"Бъфи убийцата на вампири" е една от първите успешни свръхестествени продукции за телевизионен екран, а нейната фен база все още е гигантска. Шоуто проследява живота на 16-годишната Бъфи Съмърс, която се бори със зли вампири, същества и демони. За щастие, тя има помощта на своите шантави приятели. Бъфи е момиче, което се опитва да премине през гимназията и колежа с приятелите си и случайно премина и през Ада.

Тъй нареченият мой живот (ABC)

Въпреки че сериалът продължава само един сезон, той става един от най-добрите тийн драми по телевизията. Има подобен сюжет на много други тийнейджърски драми в този списък. Сериалът се развивал в измислената гимназия "Либърти Хай" (Liberty High) в Три Ривърс, Пенсилвания, измислено предградие на Питсбърг. Има общо 19 епизода, преди да бъде спрян през януари 1995 година заради нисък рейтинг.

The Wonder Years (ABC)

Би било трудно да се класират големите тийнейджърски драми, без да се споменe популярния сериал The Wonder Years. Поредицата илюстрира изключително сполучливите спомени на Кевин Арнолд за израстването през 60-те и 70-те години на миналия век и прехода от дете към възрастен. Пълен с житейски уроци, тази драма потвърждава, че всички ние имаме подобни преживявания - разбито сърце, любов, смях и загуба в живота.

Нели Гуцалска
Нели Гуцалска

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни