Вечната Клаудия Кардинале


Иконата на италианското и европейско кино Клаудия Кардинале пристигна в България. Една от най-красивите актриси в историята гастролира у нас, за да присъства на премиерата на българския филм "Имало едно време един уестърн", в който взима и участие.

За невероятната красота на Клаудия Кардинале се е говорило много, но ние от VIBES сме на мнение, че още малко никога не е излишно. Особено когато става дума за толкова, ама толкова хубави неща. Като вечната Клаудия Кардинале.

1

Клаудия Кардинале е родена и отраснала в Тунис, а през 1957 година дори печели конкурса за "най-красива италианка на територията на Тунис". Наградата е пътуване до Апенините, което и бързо й осигурява контакти с фигури от филмовия бранш. Още на следващата година Клаудия записва и своя филмов дебют, снимайки се в продукция с легендата Омар Шериф.

2

Към голямата слава Клаудия Кардинале се изстрелва с филми като "Роко и неговите братя", "Момичето с куфара", "Леопардът" и "Осем и половина" на Федерико Фелини.

3

През 1963 година красивата италианка добива популярност и на територията на Съединените американски щати, а причина за това е ролята й в "Розовата пантера".

4

Оттук-нататък кариерата на Клаудия Кардинале в Холивуд се изстрелва нагоре, като тя взима участие и в други проекти, сред които "С вързани очи", "Загубена команда", "Професионалистите" и епичния уестърн на Серджо Леоне "Имало едно време на Запад".

5

Бързо обаче Клаудия се отегчава от холивудските филми, поради което италианката се завръща в Европа, за да продължи да се снима в италиански и френски продукции. Кардинале печели наградата "Давид ди Донатело" за най-добра актриса за ролите си в "Il giorno della civetta" и комедията "Момиче в Австралия" с Алберто Сорди.

6

През 1982 година Клаудия Кардинале играе в продукция на друг знаменит режисьор - Вернер Херцог, снимайки се във "Фицкаралдо".

7

През годините Клаудия Кардинале е яростен застъпник на женските права, а от 2000 година е и официален посланик на ЮНЕСКО.

8

През месец февруари 2011 година The Los Angeles Times Magazine включва Клаудия Кардинале в класация за 50-те най-красиви актриси в историята на киното.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

1 Коментар

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни