Вижте първия тийзър на "Възвишение" по Милен Русков


Преди време ви бяхме разказали повече за "Възвишение" - предстоящата филмова адаптация на брилянтния роман на Милен Русков.

Режисьор на проекта е Виктор Божинов, а самият Милен Русков е един от сценаристите на лентата, редом с Нели Димитрова и Виктор Божинов. Премиерата на "Възвишение" ще се състои в края на годината, като честно казано, нямаме търпение да го гледаме.

Романът на Милен Русков, издаден през 2011 година, е награден с редица отличия, а през 2014 година печели и наградата за литература на Европейския съюз. И до днес "Възвишение" е една от най-търсените книги от български автор на родния литературен пазар.

Сега вече можем да се насладим и на първи официален тийзър на филма, който ви предлагаме да видите:

 

Сюжетът на "Възвишение" представлява своеобразно преплитане на исторически факти с художествена измислица. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо и Асенчо – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства. Постепенно революционният ентусиазъм на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението – състояния толкова познати и на всеки съвременен българин.

В ролята на Гичо и Асенчо ще видим съответно Александър Алексиев и Стоян Дойчев, като за втория това е първо участие в игрален филм. Актьорският състав на четата на Димитър Общи включва още Христо Петков като Тодор Шумненеца, Кирил Ефремов като Петко Страшника, Благовест Благоев в ролята на Наш Тотко, Станислав Ганчев ще бъде Пейо Бръмбара, Румен Гавазанов като Георги Чумата, Антонио Димитриевски в ролята на Григор Стойневски Македонеца, Ивайло Димитров като Стефан Жълъда, Владимир Михайлов ще бъде Симо Влаха, а в ролята на Велчо Шунтов зрителите ще видят Веселин Анчев.

Продуцент на "Възвишение" е Иван Дойков, когото българската публика познава от хитовия "Мисия Лондон".

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни