За по-добро сутрешно настроение: 3 рецепти за овесена каша

Овесената  каша е задължителна част от закуската на милиони хора по света. Независимо от сезона и времето навън, тя винаги изглежда подходяща да засити сутрешния ни глад, а и не само. Овесената каша е изключително полезна, богата е на витамини, соли на калция, фосфора, желязото и магнезия, и освен всичко това тя засища човек за дълго време и е много ценна от енергийна гледна точка.

Но дори и на най-големите любители на овесената каша, традиционните рецепти рано или късно им омръзват. Тук се намесваме ние. Взимаме идеите от MOMA foods, за да ви представим три лесни начина, чрез които да разнообразите сутрешното си еднообразие. Сигурни сме, че нашите предложения ще ви накарат да преоткриете вкуса на овеса, без да се стараете кой знае колко. Какво по-хубаво от лесно и вкусно особено рано сутрин, когато алармата не спира да звъни, а коремът къркори?

Ferrero Rocher Porridge

Ох, че вкусно звучи. Какво ви трябва за перфектното  количество закуска? 50 гр овес, около 200 мл лешниково мляко, 1 ч.л. какао на прах, 1 чаена лъжичка кокосова захар,половин нарязан банан (може и повече, ако обичате), Nutella на вкус (не се притеснявайте да прекалите с шоколада, Мечо Пух го е казал: „Колкото повече, толкова повече“), 1 супена лъжица счукани лешници и няколко бонбона Ferrero Rocher, които безспорно ще бъдат „черешката на тортата“.

След като сме готови с продуктите, нека преминем към действието. Добавете овесът, млякото, заедно с какаото и кокосова захар към тигана. Оставете сместа да заври и след това да покъкри за 5 минути, като я наглеждате, докато постигнете желаната от вас консистенция. След като сместа стане готова, преместете я в дълбока купа и отгоре прибавете течния шоколад, поръсете с лешници, сложете любимите на всички бонбони Ferrero Rocher и нарязания банан и хващайте лъжицата, за да се насладите да 10-минутното си изкуство в кухнята.

За тези, които не обичат шоколад (въпреки че не вярваме да има такива), имаме следното предложение с карамел:

Caramel Latte Porridge

Нужните продукти са следните: 50 гр. овес, 200 мл овесено мляко, малко количество нес кафе, както и какао на прах, 1 чаена лъжичка кокосова захар, 2 супени лъжици кокосово кисело мляко, 1 ч. л. карамелов топинг, 1 ч. л. черен шоколад. И това е. Почти сте готови, защото приготвянето на тази рецепта е изключително лесно.

Добавете овесената каша, млякото, кафето, какаото на прах и кокосовата захар в тиган и оставете сместа докато кипне. Оставете ги да поврят в продължение на  около пет минути. След като сте готови с тази част, поставете сместа в чиста чаша или бурканче. Отгоре добавете един  слой кокосово кисело мляко. Завършекът на вашата цветна закуска е пухкав крем от карамел и парченца черен шоколад.

Peanut Butter Jelly Porridge

Продуктите тук не се различават сравнително от останалите две рецепти. Освен овесът, който е ясен, отново ви трябват 200 мл мляко (по избор) и  1 ч.л. счукани фъстъци, и още: фъстъчено масло, колко пожелаете, 150 грама замразени горски плодове, 1 супена лъжица кленов сироп. Поставете замразените плодове и кленовият сироп в малка тенджерка, в която преди това сте сипали хладка вода. Кипнете ги в продължение на 15 минути, докато плодовете започнат да стават на каша. Щом се сгъстят, оставете ги настрана и започнете да приготвяте овесената каша.

Първо я поставете в тиган и прибавете млякото. Оставете сместа да кипне и след това я накиснете за 5 минути, като през цялото време разбърквате. След като достигнете желаната консистенция, поставете кашата в купа. Прибавете фъстъченото масло, натрошени фъстъци и вече готовата ви смес от плодове и резултатът ще достави удоволствие на всичките ви сетива.

Визията на всяка чиния оставяме изцяло на вашето въображение. Не се притеснявайте да експериментирате дори с продуктите, защото възможните варианти са стотици. 

Наталия Бекярова
Наталия Бекярова

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни